Blog

Határok

2024.05.08

Azonnali eredményt akarunk. És ez a kutyák oktatására is igaz. Ha kölyökként visszük haza, akkor azt várjuk, hogy néhány hét alatt szobatiszta lesz, vagy rá szólunk és nem fogja rágcsálni a szék lábát. Örökbefogadás esetén sem feltétlenül vagyunk türelmesebbek. Miért nem elég a kutyának, hogy jobb helye van?
Mindenkinek idő kell ahhoz, hogy...

Lassan

2024.04.29

Ha hívom, akkor jöjjön vissza!

Belégzés

2024.04.17

Vannak pillanatok, amikor azt érezzük, hogy nehéz és semmi nem akar sikerülni és azt látjuk, hogy a kutyánknak a legkisebb mozgás is elviszi a figyelmét, vagy teljes erővel pörög. Három évvel ezelőtt az ilyen esetekben elindult a gyomromból egy negatív érzet, amivel ott és akkor nem tudtam mit kezdeni.

Úton vagyunk

2024.02.27

Bobival nehezen indult a kapcsolatunk. Három évvel ezelőtt el sem tudtam volna képzelni, hogy bármelyik kutyámmal úgy tudok majd sétálni, hogy nem fogom a pórázt. Ennek persze a legfontosabb oka a saját félelmem volt. Féltem, hogy majd nem tudom magamhoz hívni és kárt tesz magában, egy másik kutya megtámadja, vagy valaki felkapja.

Az utóbbi időben szinte mindennapos konfliktusok forrása a kutyák sétáltatása. Sok az elkóborolt kutya, a kutyatámadás. Vannak, akik azzal érvelnek, hogy jobb a kutyának, ha szabadon sétálhat, szaladhat, majd úgyis visszajön, ha hívják. Itt mindig érzek egy ellenállást, hogy nekik pedig aztán ne mondja meg senki mit csinálnak. És persze ott van a...

Több, mint három évvel ezelőtt került a családunkba Bobi a menhelyről. Mivel rossz helyről, rossz tanácsokat kaptam, ezért az első hónapok nem úgy alakultak, ahogy képzeltem.

Nagyon vártam, hogy elinduljon haladó csoport. Főleg azért mert már mindenkit ismertem. A csapat négylábú tagjai név szerint: Fürkész a német juhász, Liza a berni pásztor, az egyik legrégebbi ismerősöm Pajti a magyar vizsla és végül Zora a kuvasz. El is neveztem őket a "nagy csoportnak". A kutyák különböző háttérből jöttek. Zora és Fürkész mentett...

Nagyon sokszor mondom, hogy a kutyák nem véletlenszerűen érkeznek az életünkbe . Ha egy közhellyel élhetek, akkor azt is írhatnám, hogy minden úgy történik, ahogy történnie kell. Ennek egyik példája az egyik legutóbb végzett kutyus-Gazdi páros története.

A kutyák jeleznek a szélfogóban. Jól megy az órájuk. Érzik, hogy eltelt egy újabb hét.